wtorek, 25 lipca 2017

Sałatka z truskawkami, serem pleśniowym i ...

Regularne odwiedzanie mojego ulubionego (i naprawdę dobrego) fryzjera należy do jednego z niewielu moich urodowych luksusów. Mogę się zrelaksować, przeglądnąć babskie czasopisma i uaktualnić informacje z szeroko pojętego show-biznesu (czyli ploty). Podczas ostatniej wizyty znalazłam też kilka bardzo smacznych przepisów, między innymi tę oto pyszną bombę witaminową:
 
Składniki:
  • 150 g szpinaku
  • 1 awokado
  • garść truskawek
  • 1 czerwona cebula
  • 1,5 łyżki uprażonych pestek słonecznika i dyni
  • 20 g sera pleśniowego
  • 1 granat
Dressing:
  • 4 łyżki oliwy 
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżeczki maku (opcjonalnie)
     Myjemy szpinak i owoce. Truskawki kroimy wzdłuż na pół, dodajemy pokrojone awokado.

Dodajemy pokrojony ser i czerwoną cebulę.
Na koniec dodajemy prażone nasiona oraz pestki granatu. Mieszamy.
Przygotowyjemy dressing - łączymy wszystkie składniki. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem i mieszamy.

SMACZNEGO ;-)

6 komentarzy:

  1. Jesli smakuje tak jak wyglada to jestem jej niewolnikiem :) Marta swietny przepis :)taki letni i lekki i .....urodziwy :)))buziaki

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest dokładnie taka jak napisałaś - lekka, letnia i urodziwa :-) no i oczywiście pyszna. Pozdrawiam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Looks so delicious!
    http://beyoutiful.com.ua/?p=3983

    OdpowiedzUsuń