piątek, 19 maja 2017

Muffin lover

I love muffins (probably not as much as my little son) but only homemade. I just like to know what I (and my family) eat, especially when it comes to sweets. I don't know any other type of sweets that can be made so fast and easily. I just mix dry ingredients with the liquid ones, bake for 20 minutes and ... that's it. Of course, I prefer a healthier option with rye flour, unrefined cane sugar and dark chocolate. Yummy!
Składniki suche:
  • 2 szklanki mąki żytniej
  • 1/4 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 2 łyżki kakao
  • gorzka czekolada
Składniki mokre:
  • 1/2 szklanki oleju (lub roztopionego masła)
  • 1 szklanka maślanki (jogurtu naturalnego / kefiru / mleka)
  • 2 jajka 

W jednym naczyniu łączymy składniki suche. Czekoladę kroimy na małe kawałki.
W drugim naczyniu łączymy składniki mokre.
Szybko łączymy składniki suche i mokre.
Nakładamy do foremek...
...i pieczemy w 180 st. przez 20 minut (góra - dół).
I już gotowe :-)
SMACZNEGO ;-)



ENGLISH VERSION:

Dry ingredients:
  • 2 cups of rye flour
  • 1/4 cup of unrefined cane sugar
  • 1,5 tablespoon of soda 
  • 2 tablespoons of cacao
  • dark chocolate
Liquid ingredients:
  • 1/2 cup of oil (or melted butter)
  • 1 cup of buttermilk (or youghurt / milk / kefir)
  • 2 eggs
Mix the dry ingredients in one pot. Cut the dark chocolate into pieces.
Mix the liquid ingredients in another pot. 
Mix the dry and liquid mixtures together.
Pour the mixture into the moulds and bake for 20 minutes in 180 Celsius degrees.

3 komentarze:

  1. :))) smieje sie glosno bo ja tez lubie mufiny i tez bardziej niz wszyscy moi domownicy :)) i czesto pieke ....bo sa latwe i szybkie :)) Fajny post i fajny przepis :) pozdrawiam Renata

    OdpowiedzUsuń
  2. Muffins rule ;-) prosty przepis, szybkie pieczenie, a ile możliwości :-) pozdrawiam ;-)

    OdpowiedzUsuń