I love muffins (probably not as much as my little son) but only homemade. I just like to know what I (and my family) eat, especially when it comes to sweets. I don't know any other type of sweets that can be made so fast and easily. I just mix dry ingredients with the liquid ones, bake for 20 minutes and ... that's it. Of course, I prefer a healthier option with rye flour, unrefined cane sugar and dark chocolate. Yummy!
Składniki suche:
- 2 szklanki mąki żytniej
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego
- 1,5 łyżeczki sody
- 2 łyżki kakao
- gorzka czekolada
Składniki mokre:
- 1/2 szklanki oleju (lub roztopionego masła)
- 1 szklanka maślanki (jogurtu naturalnego / kefiru / mleka)
- 2 jajka
W jednym naczyniu łączymy składniki suche. Czekoladę kroimy na małe kawałki.
W drugim naczyniu łączymy składniki mokre.
Szybko łączymy składniki suche i mokre.
Nakładamy do foremek...
...i pieczemy w 180 st. przez 20 minut (góra - dół).
I już gotowe :-)
SMACZNEGO ;-)
ENGLISH VERSION:
Dry ingredients:
- 2 cups of rye flour
- 1/4 cup of unrefined cane sugar
- 1,5 tablespoon of soda
- 2 tablespoons of cacao
- dark chocolate
- 1/2 cup of oil (or melted butter)
- 1 cup of buttermilk (or youghurt / milk / kefir)
- 2 eggs
Mix the liquid ingredients in another pot.
Mix the dry and liquid mixtures together.
Pour the mixture into the moulds and bake for 20 minutes in 180 Celsius degrees.
:))) smieje sie glosno bo ja tez lubie mufiny i tez bardziej niz wszyscy moi domownicy :)) i czesto pieke ....bo sa latwe i szybkie :)) Fajny post i fajny przepis :) pozdrawiam Renata
OdpowiedzUsuńMuffins rule ;-) prosty przepis, szybkie pieczenie, a ile możliwości :-) pozdrawiam ;-)
OdpowiedzUsuńChyba się na nie skuszę :))
OdpowiedzUsuń