Uwielbiam Raffaello... i w ogóle wszystko co jest kokosowe. Lubię też zaglądać do Gosi z makelifeeasier.pl i czytać jej posty o zdrowym stylu życia. W niedawnym poście Gosia poleciła właśnie Raffaello z kaszy jaglanej - na początku nie byłam przekonana do tego przepisu, a zwłaszcza smaku. Poszperałam w szafkach i okazało się, że mam wszystkie składniki. Postanowiłam spróbować i .. się zakochałam! Są wspaniałe, cudowne, kokosowe, smakują jak oryginalne Raffaello i co najważniejsze - można je zrobić bardzo szybko.
Składniki:
- 150 g suchej kaszy jaglanej
- 400 ml mleka kokosowego
- 70 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki mąki jaglanej
- 3 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego lub nasiona wanilii
- 1 łyżka oleju z kokosa
- garść migdałów bez skórki
- wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
Kaszę jaglaną płukamy ciepłą wodą. Następnie gotujemy w mleku kokosowym przez 20 min. Jeszcze ciepłą kaszę miksujemy z wiórkami kokosowymi, mąką jaglaną, syropem klonowym, olejem kokosowym i wanilią.
W dłoniach formujemy kulki, nadziewamy je migdałem i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Polecam schłodzić Raffaello min. 1 godzinę. Możemy przechowywać w lodówce do 3 dni
(z doświadczenia wiem, że znikną szybciej :-))
(z doświadczenia wiem, że znikną szybciej :-))
SMACZNEGO :-)
Probowalam i polecam - kuleczki są pyszne :)
OdpowiedzUsuńprzepysznie wyglądają! koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSą przepyszne, polecam
Usuń