sobota, 17 maja 2014

Honey... what's for dinner?

Myślę, że podobnie jak ja lubicie proste, szybkie, ale zarazem niebanalne pomysły na obiad. Zatem, proponuję medaliony z indyka z ananasem, żółtym serem i żurawiną.    Składniki:
pierś z indyka
plastry ananasa z puszki
ser żółty
papryka
żurawina
sól, pieprz
mąka
Pierś z indyka kroję na kotlety, doprawiam solą, pieprzem i papryką.
Kotlety obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
Na tej samej patelni smaże ananasy - do zezłocenia.
Medaliony układam na blasze, na każdego kładę plaster ananasa i plaster żółtego sera. 
Zapiekam krótko w piekarniku (z opcją podgrzewania od góry) aż ser się rozpuści.
W miejscu zagłębienia kładę łyżeczkę żurawiny.
SMACZNEGO ;-)

1 komentarz:

  1. Mniam, muszę wypróbować ten przepis! 'Medaliony' wyglądają smacznie :)

    OdpowiedzUsuń